Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Εντοιχιζόμενα έπιλα και νέα μορφή

Εντοιχιζόμενα  έπιπλα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε ένα σπίτι και όταν θέλουμε να σχεδιάσουμε μια νέα διάταξη ενός δωματίου μπορεί να είναι ένα πραγματικό αγκάθι. Όσες προσπάθειες έγιναν, στο συγκεκριμένο έργο, για να ανοίξει το σαλόνι δεν αποδίδανε αφού η ογκώδης ντουλάπα δεν γινόταν να βαφτεί, ούτε να αφαιρεθεί. Να αφαιρεθεί;!! Ωπ! Αν αποφασίζαμε να τα αφαιρούσαμε όμως, ποιά θα ήταν η ιδέα για να αντικατασταθεί; Να μια ευκαιρία να δούμε την αντιμετώπιση ενός τέτοιου προβλήματος και πως μπορεί να αλλάξει την εικόνα ενός χώρου. Η ντουλάπα, αντικαταστάθηκε απο ένα ανοιχτό έπιπλο που προσφέρει χώρο τόσο για μια οθόνη, αν θέλατε να τοποθετήσετε μια τηλεόραση, αλλά και αποθηκευτικό χώρο, συνεργαζόμενη άψογα με τον υπόλοιπο χώρο.

Το πρώτο βήμα ήταν να βρεθεί ένα έπιπλο, είτε αγοράζοντας κάποιο, είτε βρίσκοντας κάποιο από παλιά έπιπλα που περισσεύουαν. Το συγκεκριμένο επειδή ήταν παλιό, τρίφτηκε, βάφτηκε και αφαιρέθηκε η μπορντούρα από τα συρτάρια. Αγοράστηκε ένα καλής ποιότητας γυαλί για να αντικαταστήσουν αυτά που υπήρχαν προ ετών.
Αφαιρέθηκε όλη η ντουλάπα (σκελετός, πλαίσιο, πόρτες) και χτίστηκε ένα πλαίσιο που θα λειτουργούσε ως βάση για την τοποθέτηση γυψοσανίδας.


Το σπίτι δεν εκπροσωπούσε κάποια αρχιτεκτονική τάση και αυτό που αφαιρέθηκε δεν ήταν κάποιας συγκεκριμένης δεκαετίας, ή συγκεκριμένου στιλ. Η κατασκευή όμως που προστέθηκε, είχε τη δική της προσωπικότητα, δημιουργώντας έτσι ένα αρχιτεκτονικό ύφος και σε συνδυασμό με τον συνολικό χώρο, έδωσε ένα εξαιρετικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα!



πηγή : www.designsponge.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου